Onze kmo’s steunen door laattijdige betalingen moeilijker te maken

Door Anneleen Van Bossuyt op 17 januari 2019, over deze onderwerpen: Betere regelgeving, Consumentenbescherming, Groei, jobs en competitiviteit, Industrie, Interne markt, KMO-beleid
Anneleen Van Bossuyt in De Zevende Dag

Anneleen Van Bossuyt roept de Europese Commissie op om laattijdige betalingen moeilijker te maken, dit om onze kmo’s te steunen.

Anneleen Van Bossuyt: “kmo’s vormen de ruggengraat van onze economie. De achterpoortjes in de wet die wanbetalers vrij spel geven, moeten gesloten worden. Twee op drie Belgische bedrijven accepteert langere betalingstermijnen dan ze comfortabel achten. Daarom diende mijn partij in 2017 een wetsvoorstel in om de maximale betalingstermijn vast te pinnen. Ook vanuit Europa moet een krachtig signaal komen dat laattijdige betalingen niet kunnen.”

Laattijdige betalingen zijn nl vaak een strop om de nek van kleine ondernemingen. Om te groeien, innoveren en aan te werven hebben zij hun zuurverdiende centen immers hard nodig. Een te laat betaalde factuur ontneemt een kmo vaak de zuurstof die cruciaal is om te overleven.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is